Požar na Vrhniki: tako velika je škoda

Foto: PGD Sinja Gorica
Foto: PGD Sinja Gorica
Nočni požar v vrhniškem skladišču se je razširil tudi na sosednjo stanovanjsko hišo.
Oglej si celoten članek

Požar, ki je ponoči izbruhnil v skladišču ene izmed trgovin na Vrhniki, je nastalo za več deset tisoč evrov škode. Po pojasnilih Policijske uprave Ljubljana vzrok požara še ni znan.

Požar je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje izbruhnil okoli 2. ure zjutraj v strešnem delu skladišča gradbenega materiala in mehanizacije. Nato se je razširil še na stanovanjsko hišo v neposredni bližini. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Vrhnika, Verd, Stara Vrhnika, Sinja gorica in Ligojna so požar pogasili ter obvarovali gradbene stroje pred ognjem.

xxx

Policisti so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj požara. Kraj požara si je ogledala tudi inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V dogodku ni bilo poškodovanih, ena oseba pa je zaradi šoka potrebovala zdravniško pomoč. Med intervencijo so iz sosednjih hiš evakuiranih pet oseb, ki so se lahko po koncu intervencije vrnile v stanovanja. Vzrok požara še ni znan. O vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še pojasnili na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.