Požar usoden za enajst ljudi

Foto: Žurnal24 Oblasti še ne vedo, zakaj je prišlo do požara v domu za ostarele, v katerem je u
V avstrijskem mestu Egg na zahodu države je v domu za ostarele izbruhnil požar, ki je bil usoden za enajst ljudi.
Oglej si celoten članek

Po podatkih reševalcev je bil požar usoden za enajst ljudi, ki so se zadušili z dimom, ranjenih je bilo šest, med njimi trije huje. Iz doma pa so že evakuirali 23 ljudi. Po poročanju agencij naj bi bili med ranjenimi osebje in obiskovalci doma.

Požar se je začel v kapeli

Po nekaterih podatkih naj bi se požar začel v kapeli doma za ostarele. © Reuters

 
Po do sedaj zbranih podatkih je do požara prišlo ob 21.10. Goreti je začelo v eni izmed zadnjih sob te 140 let stare zgradbe, najverjetneje v kapeli doma ostarelih, kljub hitremu prihodu gasilcev pa se je gost dim zelo hitro razširil po drugem in tretjem nadstropju. Zaradi tega se gasilci težko premikajo po zgradbi. Pri tem pa obstaja nevarnost, da bi se stavba zrušila, kar dokazuje, za kako velik požar gre. Na kraju dogodka je že več kot 250 gasilcev iz osmih gasilskih brigad, več kot 65 medicinskih sester in zdravnikov pa oskrbuje preživele.

Gusenbauer: Gre za veliko katastrofo
Na kraj dogodka je le nekaj ur po požaru prišel tudi avstrijski kancler Alfred Gusenbauer , ki je novinarjem dejal, da gre za veliko katastrofo in da se ne more spomniti tako velikega požara. Tokratni požar velja za drugi večji požar v Avstriji po novembru leta 2000, ko je v požaru v kaprunski železnici umrlo 155 smučarjev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.