Požar verjetno zanetila pacientka

Foto: EPA
Foto: EPA
Zgornja nadstropja so popolnoma uničena. Poleg ženske, ki je domnevno povzročila požar, je umrla še ena oseba.
Oglej si celoten članek

Policija v nemškem mestu Bochum je dan po požaru v univerzitetni kliniki Bergmannsheil, v katerem sta umrli dve osebi, sporočila, da je požar najverjetneje zanetila 69-letna ženska s samomorilskim nagnjenjem.

Požar je izbruhnil v petek v sobi pacientke v šestem nadstropju, nato pa se je hitro razširil še na sedmo, osmo in deveto nadstropje. Ženska, ki je bil na oddelku za nalezljive bolezni, je bila ena od dveh smrtnih žrtev.

Še 16 ljudi je bilo v požaru ranjenih, nekaj jih je v kritičnem stanju in v oskrbi v bolnišnicah v sosednjih mestih.

Gasilci so za pogasitev požara potrebovali skoraj cel dan. Zgornja nadstropja univerzitetne klinike Bergmannsheil, ki je s 650 posteljami največja bolnišnica v Porurju, so povsem uničena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.