Požari dosegli minirano območje

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem
Ognjeni zublji na Hrvaškem so se razširili tudi na minirano območje. Nekaj ljudi morali evakuirati.
Oglej si celoten članek

Gasilci na območju Šibensko-kinske županije to noč ne bodo spali. Na območju Danila – Kraljica je zjutraj izbruhnil požar, ki je v popoldanskih urah začel ogrožati tudi naselja.

Enega od zaselkov so morali evakuirati, vendar trenutno nihče mi ogrožen. Požar pa je uničeval nasade oljk, vinograde, gozd. Ogenj je zajel tudi minirano območje, zadnji požar je izbruhnil v predmestju Šibenika.

Napeli vse sile

Na terenu je trenutno okoli 140 gasilcev, poročajo hrvaški mediji. Na terenu bodo vso noč nadzorovali požare, glede na neugodno vremensko napoved (pihal bo močan jugo) pa pričakujejo, da bodo tudi ponoči večje gasilske akcije.

Danes je sicer gorelo še v okolici Primoštena, Trogira, Žrnovice in Zadra, vendar so te požare pogasili ali pa vsaj lokalizirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.