Požarna ogroženost "le" še velika

Foto: EPA
Foto: EPA
Uprava za zaščito in reševanje je izdala nov seznam občin, v katerih velja velika požarna ogroženost. Hkrati preklicuje "zelo veliko" požarno ogroženost. Gre predvsem za občine s primorske regije.
Oglej si celoten članek

Velika požarna ogroženost naravnega okolja od danes naprej velja na območju občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče –Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.

"Na območju teh občin se s tem razglasom obenem preklicuje zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja, razglašena 15. avgusta 2012," so še sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Razglas o veliki požarni ogroženosti naravnega okolja v navedenih občinah velja do preklica. V naštetih občinah tako velja še prepoved kurjenja, sežiganja ali uporabe odprtega ognja, puščanja ali odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

"Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter Policija bodo do preklica velike požarne ogroženosti naravnega okolja na območjih navedenih občin še izvajali poostren nadzor," opozarjajo na upravi.

V vseh ostalih občinah v Sloveniji danes preneha veljati velika požarna ogroženost naravnega okolja, so še sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.