Poziv Ankarančanom k bojkotu

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Nevladne organizacije v Ankaranu svoje krajane pozivajo k bojkotu referenduma o malem delu, kar je prvi korak državljanske nepokorščine.
Oglej si celoten članek

"Dokler naš glas, referendumska volja in odločba ustavnega sodišča poslancem nič ne pomenijo ter dokler Ankarančani ne bomo imeli pravice do lokalnih volitev, možnosti voliti in biti voljen v organe samostojne Občine Ankaran, se tudi do ostalih problematik upravljanja javnih zadev, referendumov in drugih volitev ne bomo opredeljevali," so jasni podpisniki poziva.

Poziv in napoved državljanske nepokorščine so podpisale civilnodružbene organizacije, med drugim Pobuda za ustanovitev Občine Ankaran, Krajevna skupnost Ankaran, Skupnost Italijanov in Društvo upokojencev.

Prepričani so, da so jim v Ankaranu s strani dela državnih organov, institucij ter dela nosilcev javnih in političnih funkcij sistematično kršene temeljne človekove pravice in svoboščine. Njihovi referendumski odločitvi po ustanovitvi lastne občine je namreč pritrdilo tudi Ustavno sodišče RS, ki je v postopkih ustanavljanja Občine Ankaran politikom očitalo "arbitrarno odločanje in DZ odredilo, da do 7. februarja letos Občino Ankaran ustanovi ter razpiše lokalne volitve. Tega DZ ni uresničil".

Bojkot prvi korak
Vodja Pobude za ustanovitev Občine Ankaran Gregor Strmčnik poudarja, da je bojkot prvi korak k državljanski nepokorščini, ki jo bodo izvajali, dokler njihova referendumska volja po lastni občini ne bo upoštevana. Nepokorščino nameravajo stopnjevati, na kakšen način, pa ni želel razkriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.