Pozivajo k darovanju

Foto: Žurnal24 Na zavodu za transfuzijsko medicino primanjkuje krvi skupin A+ in A– ter 0– in 0
Premalo krvi. V vsej Sloveniji v zalogi le 720 enot.
Oglej si celoten članek

Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino drastično primanjkuje krvi, predvsem krvnih skupin A negativna in pozitivna ter 0 negativna in pozitivna. V zalogi imajo le 720 enot krvi za vso državo, zato so nekateri centri za transfuzijsko dejavnost ta teden svoje urnike za sprejem krvodajalcev podaljšali.

V Izoli in Novi Gorici
V izolskem centru poteka darovanje krvi danes med 8. in 12. uro, jutri med 7.30 in 11.00 ter 13.00 in 16.30, v petek pa med 7.30 in 12.00. V novogoriškem centru bodo ta teden krvodajalce sprejemali še v petek od 8. do 12. ure.

Nič mastnega za zajtrk
Kri lahko daruje vsakdo v starosti med 18. in 64. letom, na dan darovanja pa je priporočljivo, da ne zajtrkujete nič mastnega in mlečnih 
izdelkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.