Poznajo tudi naše spolne navade

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ko bodoči delodajalec izve, koliko cigaret in alkohola kupujete ...
Oglej si celoten članek

Trgovci, ki nas z raznimi klubi zvestobe profilirajo, zelo dobro poznajo naše življenjske navade, tudi spolne, kako zdravo živimo, koliko alkohola spijemo in podobno. Tako nas je na tiskovni konferenci včeraj prestrašila informacijska pooblaščenka. Ti trgovci pa nato ponudnikom omogočajo, da nad nami izvajajo ciljno trženje.

“Ne moti me, če hranijo te podatke. Prav vseeno mi je, če vedo, kaj jem in kaj pijem,” so se včeraj glasile izjave kolegov. A na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) opozarjajo, da bi lahko ponudniki dobro zaslužili s prodajo tako ustvarjene zbirke profilov.

Tako bi naši potencialni delodajalci ali štipenditor izvedeli, koliko alkohola in cigaret kupimo, morda bi takšni podatki zanimali tudi potencialnega investitorja v vaše podjetje ...

Kam? Večina trgovcev ima po podatkih informacijske pooblaščenke zelo slabo napisano, komu še posredujejo vaše osebne podatke. Od desetih pregledanih klubov zvestobe s strani ZPS in informacijske pooblaščenke ima le Klub Baby Center jasno opredeljeno, da podatkov ne bo posredoval nikomur.

Mercator, E.Leclerc in Sportina nimajo opredeljeno, komu lahko posredujejo podatke, v Tušu, Sparu, Petrolu ter DM pa jih lahko posredujejo pogodbenim obdelovalcem; kaj bodo ti s podatki počeli, pa ne vemo.

Če vas je ob pogledu na številne kartice zvestobe rahlo stisnilo v želodcu, pomirite svojo vest. Trgovcu lahko pošljete dopis, naj preneha obdelovati vaše osebne podatke, ta vam pa mora v roku 15 dni sporočiti, da jih ne bo več obdeloval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.