Poznavanje manj znanih cest vam bo prišlo prav

Foto: Žurnal24 Tudi v takšnih kolonah velja ohraniti potrpežljivost. (Foto: Žurnal24)
Čeprav naj bi bil prihajajoči konec tedna manj zasičen s pločevino kot prejšnji, pa bo poznavanje alternativnih poti močno skrajšalo vašo pot do počitka na morju in prihranilo vaše živce.
Oglej si celoten članek

Mnogi se bodo na morje odpravili že jutri dopoldne ali popoldne, vendar na Prometno-informacijskem centru napovedujejo le povečan promet. Zastoji lahko nastanejo le na koncu dolenjske avtoceste in pri Senožečah na primorski avtocesti. Drugače pa bo v soboto.

Rana ura, zlata ura je nasvet, ki ga za soboto dajejo tako na Prometno-informacijskem centru kot v Hrvaškem avto klubu.

Mejni prehodi
Največ zastojev bo zagotovo na mejnih prehodih s Hrvaško. Čakalne dobe lahko dosežejo tudi eno uro.

Primorska: gneča bo na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in verjetno tudi Jelšane. Prvima dvema se izognete, če se iz Črnega Kala odpravite na mejni prehod Sočerga, Jelšanam pa se lahko izognete, če greste raje v smeri Ljubljana-Kočevje in nato na mejni prehod Petrina.

Štajerska: Gruškovje bo zagotovo najbolj oblegan mejni prehod na Štajerskem. Alternativa sta zato mejna prehoda Zavrč in Rogatec.

Dolenjska: tukaj bo na udaru mejni prehod Obrežje, zato je pametneje uporabiti sosednji mejni prehod Slovenska vas. Alternativa je tudi mejni prehod Vinica, kjer takoj po Bosiljevem na Hrvaškem "padete" na avtocesto. Za Vinico lahko avtocesto iz smeri Ljubljane zapustite že v Ivančni Gorici in sledite tablam za Črnomelj ter nato proti Vinici ali pa greste do Novega mesta in se tam usmerite proti Črnomlju in nato Vinici.

 

Spremljanje prometa

 Na zurnal24.si bomo ves čas spremljali stanje pri nas in sosedih ter vas sproti obveščali, kako se izogniti zastojem.
Slovenske ceste
Na primorski avtocesti se obetajo zastoji pri Senožečah, na dolenjski na koncu avtoceste, na štajerski bo gneča in občasni zastoji vse od Šentilja do Gruškovja, na gorenjski pa v bližini Bleda.

Hrvaške ceste

V Hrvaškem avto klubu svetujejo voznikom, naj se na pot odpravijo ob štirih zjutraj. Za soboto napovedujejo zastoje že pri Zagrebu in potem proti obali. Uporabo stranskih cest svetujejo le tistim, ki jih res dobro poznajo, v nasprotnem primeru se lahko vaša pot močno podaljša. Pravijo pa: "Ko so zastoji, so zastoji na vseh cestah, glavnih in stranskih.“

Tako kot slovenski kolegi svetujejo uporabo manj obleganih mejnih prehodov.

Trajekti
Tisti, ki se odpravljate na hrvaške otoke s trajektom, se boste morali soočiti s čakalnimi dobami tudi v pristaniščih. V Hrvaškem avto klubu napovedujejo, da bodo čakalne dobe do ene ure, lahko pa se zgodi, da bo treba počakati tudi uro in pol.

V nedeljo naj bi bil promet na slovenskih in hrvaških cestah sicer povečan, vendar naj ne bi bilo večjih težav.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.