Pozor, če je le en pas

Foto: Žurnal24 Cestninske postaje so eno od redkih primernih mest za policijski nadzor na avtoc
Cestninske postaje. Novih posebnih radarjev ne bo.
Oglej si celoten članek

Nadzor. Po elektronski pošti je zaokrožilo opozorilo, da prihaja radar, ki bo meril hitrost pred cestninskimi postajami. Na policiji so informacijo zanikali in pojasnili, da policija ni kupila posebnega radarja za te namene.

Ker je cestninska postaja eno od redkih primernih mest za nadzor prometa na avtomobilskih cestah, policisti na teh mestih občasno izvajajo nadzor,” so dodali. Pri tem ni nujno, da gre za merjenje hitrosti, ampak za nadzor nad telesnim in duševnim stanjem voznikov, tovornimi vozili in osebnimi vozili glede opreme, vinjetami in podobnim. “V dogovoru z upravljavcem cestišča in ob upoštevanju gostote prometa se ob nadzoru pogosto pusti odprt samo en pas,” so povedali na policiji.

Če je oznaka za omejitev hitrosti na cestninski postaji 40 kilometrov na uro samo na cestišču in ne na prometnem znaku, omejitev prav tako velja, pravijo na policiji. Če pa bi oznako zasnežilo, kazni ne bi smeli deliti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.