Pozor: Lažna SMS sporočila!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekateri slovenski uporabniki mobilnih telefonov so v teh dneh prejemali SMS sporočila z obvestilom o zadetku na evropski loteriji. Ne nasedajte!
Oglej si celoten članek

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je te dni zaznala pojav lažnih SMS sporočil. Nekateri uporabniki Simobila so namreč v teh dneh prejeli SMS obvestilo o dobitku nagrade dveh milijonov evrov z evropske loterije. Obvestilo je bilo posredovano s številke +35799281468.

Agencija prejemnikom takega SMS sporočila svetuje, naj v izogib neželenim stroškom na SMS sporočilo ne odgovarjajo in ne odpirajo povezave na spletno stran, ki je objavljena v sporočilu. Enak nasvet velja tudi za uporabnike drugih ponudnikov telekomunikacijskih storitev, če so prejeli SMS sporočilo s tako ali podobno vsebino.

Skratka, ne nasedajte, ne odpirajte, ne odgovarjajte!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:33 24. April 2015.

    Ob 17ih pred sodnijo, ane Ferluci?

  • 13:29 24. April 2015.

    Če ne igraš igro, potem pač ne moreš nič zadeti.

  • 12:56 24. April 2015.

    ...oziroma moraš biti v hudi duševni depresiji...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.