Pozor, nevarna električna ponev

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Električna ponev predstavlja nevarnost za uporabnika, zato je distributer objavil odpoklic izdelka.
Oglej si celoten članek

Podatki o izdelku

Naziv: Električna ponev
Tip: Matrix,
Model No. MMP 36 K, T:0514
Proizvajalec: Zhejiang keland electric appliance co., Ltd, China
Uvoznik / Distributer: Ralf Gartner d.o.o., Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica

Električna ponev ne izpolnjuje bistvenih zahtev iz Pravilnika o električni opremi, ki je namenjena za uporabo znotraj določenih napetostnih mej. Preveliki segretki nefunkcionalnih površin med normalnim delovanjem lahko privedejo do nevarnosti opeklin in nevarnosti električnega udara. Zaradi pomanjkanja ustrezne zaščite med nepravilno uporabo lahko pride tudi do požara. Pomanjkljivo označevanje: zaradi manjkajočih opozoril in neustrezne velikosti opozoril lahko pride do opustitve varnostnih ukrepov, ki so bistveni za varno uporabo izdelka.

ZPS svetuje

V primeru, da imate to ponev doma, jo lahko vrnete v trgovino, kjer ste jo kupil. Upravičeni ste do povrnitve kupnine, poudarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Odpoklicali Punčko z vozičkom

Zdravstveni inšpektorat je po rednem inšpekcijskem nadzoru objavil odpoklic igrače Punčka z vozičkom. Analize vzorca igrače so pokazale, da igrača vsebuje di-2-etilheksil ftalat v koncentraciji 19 odstotkov. Izdelek ni skladen z uredbo o varnosti igrač in lahko predstavlja tveganje za zdravje otrok, je na spletnih straneh objavil inšpektorat.

Foto: Zdravstveni inšpektorat Punčka z vozičkom

Igrača se imenuje Cigioki passegio con bambola, Punčka z vozičkom, številka artikla je 5601. Igrača je s Kitajske, njen uvoznik je italijansko podjetje Due esse di, distributer KaiTai, za maloprodajo v Sloveniji skrbi družba Feida.

Inšpektorat svetuje, da izdelka ne uporabljate in ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • To je pa to ker trg deluje po principu kurative - gašenja požara namesto preventive - preprečevanju požara.

  • 14:43 29. September 2015.

    Trg na žalost ne deluje tako in žalostno je, da 90% ljudi tega ne ve. Skoraj katerikoli izdelek lahko uvoziš …

  • 14:12 29. September 2015.

    Imam jo tri leta. Računa nimam več, komu jo lahko vrnem. Me zanima od kje uvozniku dovoljenje za uvoz take …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.