Pozor, nove zlorabe: To ni sporočilo banke!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Banki Slovenije so v zadnjih mesecih zaznali porast nedovoljene uporabe svojega imena in logotipa.
Oglej si celoten članek

V Banki Slovenije so v zadnjih mesecih zaznali porast nedovoljene uporabe svojega imena in logotipa, in sicer za namene oškodovanja potrošnikov. Kršitelji namreč pod pretvezo, da so zaposleni v centralni banki, od potrošnikov terjajo nakazila ali zahtevajo vpoglede v osebne podatke in transakcijske račune.

"Kot centralna banka ne opravljamo poslovnih storitev za fizične in pravne osebe in gre torej pri tovrstnih ponudbah ali oglasih za zlorabo našega imena in logotipa," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali v Banki Slovenije.

Potrošnike zato pozivajo, naj bodo pri tovrstnih ponudbah previdni. Če imajo dodatna vprašanja, jih lahko kontaktirajo.

Kot so še navedli, kršitve obravnavajo znotraj institucije, prav tako pa jih posredujejo pristojnim organom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.