Pozor, novi parkomati v Ljubljani

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
1. avgusta bodo na območjih Vodmata, Zupančičeve jame, Tobačne ter na delu Bežigrada "Brinje", med Dunajsko cesto, Grafenauerjevo ulico, Posavskega ulico in Tolstojevo ulico začeli delovati parkomati.
Oglej si celoten članek

Cena parkiranja bo 0,40 evra na uro. Parkirnino bo treba plačati od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro. Plačilo na parkomatih bo možno za največ šest ur vnaprej.

Za dovolilnice potrebno stalno prebivališče

Stanovalcem z navedenih območij bo omogočeno parkiranje z dovolilnico za časovno neomejeno parkiranje na javnih parkirnih površinah z veljavnostjo od 1. 8. 2012 do 31. 12. 2012. Za dovolilnico se plača sorazmerni del predpisane letne takse (100 evrov in upravna taksa), kar znaša 46,21 evra.

Upravičenci morajo pri vlaganju zahtevka za dovolilnico izkazati stalno bivališče na območju in lastništvo vozila (ali lizing), so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Na vsako stanovanjsko enoto se lahko izda le ena dovolilnica za parkiranje znotraj območja, upravičenci pa prejmejo dovolilnico neposredno ob predložitvi zahtevanih dokazil na Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet. Pristojni oddelek bo začel z izdajo dovolilnic za stanovalce v sredo, 1. avgusta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.