Pozor, plačali boste še hrano

Foto: Žurnal24 Nakup hotelskega bona na servisu OMV velja kot potrdilo o plačilu storitve in ne
Hotelski boni. "Kupcu je cena celotne turistične storitve neznanka."
Oglej si celoten članek

"Na bencinskih servisih OMV s prodajo hotelskih bonov zavajajo kupce," opozarjajo delavci ene od turističnih agencij, ki niso želeli biti imenovani. Pravijo, da se kupec enega izmed bonov v paketu Hotelbox obveže, da bo z nočitvijo v hotelu doplačal hrano, čeprav cena hrane ob nakupu bona ni znana. "Tako je kupcu neznano, po kakšni ceni kupuje celotno turistično storitev," so ogorčeni. Turistične agencije pa so po njihovih besedah dolžne objavljati cene aranžmajev v končni obliki; obvezna doplačila morajo biti všteta v ceno.

Seznanjeni s pogoji
Potrošniki
. V Zvezi potrošnikov Slovenije na splošno pravijo, da morajo biti potrošniki vnaprej seznanjeni tako s ceno za storitev, ki jo kupujejo, kot z vsemi pogoji, pod katerimi je storitev dostopna. Z vsebino ponudbe pa na bencinskih servisih OMV niso natančno seznanjeni, zato je ne morejo komentirati.

Le rezervacija hotela
Tržna inšpekcija je glede produkta Hotelbox na servisih OMV uvedla inšpekcijski postopek in ugotovila, da ne gre za klasično prodajo turističnih aranžmajev, ampak rezervacijo hotelov. Zato so za mnenje prosili direktorat za turizem, ki pravi: "Hotelski boni predstavljajo le potrdilo o plačilu storitve, pri tem pa se ne izvajajo vnaprej dogovorjene storitve, ki se tudi ne nudijo v prodajo in se ne prodajajo po skupni ceni." Opisani način trženja po njihovi oceni ni turistični aranžma, zato za prodajo ni potrebna niti licenca gospodarske zbornice.

"Bon je le potrdilo o rezervaciji hotela. O izboru enega od 1.600 hotelov, času obiska in preostalih podrobnostih pa se kupec dogovori z izbranim hotelom," povedo v OMV Slovenija. Dodajajo, da so na vseh informacijskih materialih označena tudi morebitna doplačila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.