Pozor, to je nov poskus prevare

Foto: FURS
Foto: FURS
Previdno, če ste prejeli takšno sporočilo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh je po elektronski pošti in prek SMS-sporočil zaokrožilo sporočilo, ki naj bi ga pošiljala Finančna uprava RS. Davčne zavezance naj bi na ta način obveščali, da naj bi imeli preplačilo davka. "Ob tem pošiljatelj ponuja povezavo na spletno stran, kjer lahko posameznik zahteva vračilo," pojasnjujejo na finančni upravi. 

"Finančna uprava zavezancev na ta način ne obvešča, zato gre v teh primerih očitno za prevaro," poudarjajo na finančni upravi in pozivajo vse, da so pozorni. 

To ni prvič, da so prevaranti do denarja poskušali priti pod pretvezo, da gre za finančno upravo.  

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:00 4. November 2022.

    Ljudje so res naivci. Morali bi vedet, da od Fursa lahko dobiš samo odločbe o davkih in opomine !

  • 11:01 3. November 2022.

    Verjetno kljub obvestilom v medijih še vedno ljudje nasedajo na take fore.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.