Pozor, v teh delih države velika nevarnost toče

Foto: neurje.si
Foto: neurje.si
Danes popoldne bo ob morju precej jasno, drugje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo lahko ponekod zavlekle v večer. Krajevno so možni močnejši nalivi, ni izključen pojav toče.
Oglej si celoten članek

Največja nevarnost toče je v Ljubljani in okolici, na Dolenjskem, Kočevskem in Notranjskem.

Najvišje dnevne temperature bodo sicer od 24 do 29 stopinj Celzija.

Foto: Žurnal24 toča

Ponoči se bo postopno razjasnilo, tu in tam bo po nižinah nastala kratkotrajna megla.

Jutri bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale le posamezne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večji del dneva dokaj sončno, občasno bo na nebu precej tanke koprenaste oblačnosti. Pihati bo začel jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer se bodo predvsem v severni polovici Slovenije spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo v noči na ponedeljek zajele tudi zahodne in osrednje kraje.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte.

V torek bo naše kraje prešla vremenska motnja. Nato se bo nad srednjo Evropo znova vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka. Proti koncu tedna bo k nam spet dotekal vse toplejši zrak.

V torek bodo padavine in nevihte predvidoma zajele vso Slovenijo in ponehale v noči na sredo. Osvežilo se bo. Od srede naprej bo večinoma sončno in postopno spet topleje. Ob koncu tedna lahko spet pričakujemo temperature blizu 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

POŠLJITE NAM VAŠE POSNETKE

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.