Tako se bodo danes pojavljale nevihte, tudi toča

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Popoldan in zvečer se bodo po državi pojavljale nevihte. V teh delih države so možni dolgotrajni močnejši nalivi.
Oglej si celoten članek

Danes bo dokaj sončno, predvsem sredi dneva in dopoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte. Kakšna nevihta lahko nastane tudi že v dopoldanskem času, napoveduje agencija za okolje. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C. 

Nevihte bodo sprva "najbolj verjetne v severovzhodni in severni Sloveniji, popoldan in zvečer pa se bodo pojavljale tudi ponekod drugod po državi, predvsem na Štajerskem, v Pomurju, na Koroškem, Dolenjskem in v Zasavju ter osrednji Sloveniji," pojasnjujejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Na skrajnem vzhodu Slovenije se lahko ponekod nevihte zavlečejo tudi v prvi del noči na ponedeljek. Na Primorskem, predvsem na obali, pa ploh in neviht ni pričakovati."

Ob močnejših nevihtah možna tudi toča

"Sprva nastale posamezne manjše nevihte se bodo popoldan predvidoma združevale v nevihtne sisteme. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje ploh in neviht počasno, zato lahko lokalno ob dolgotrajnejših močnejših nalivih pade večja količina padavin," dodajajo pri Neurje.si. "Krajevno bodo popoldan in zvečer predvsem v severovzhodni in deloma vzhodni Sloveniji možne močnejše stacionarne nevihte z dolgotrajnejšimi močnejšimi nalivi, točo in lokalnim močnejšim nevihtnim pišem (downburst). Ob nastanku močnejših neviht lahko lokalno pade večja količina toče. Zaradi počasnega pomikanja nevihtnih celic in s tem možnosti dolgotrajnejših nalivov lahko lokalno ponekod hitro in močneje narastejo hudourniški vodotoki. Ozračje se bo v noči na ponedeljek umirilo in stabiliziralo."

xxx

Kako bo v naslednjih dneh?

V ponedeljek bo sončno. V hribovitih krajih ni izključena kakšna ploha. Arso napoveduje, da se bodo jutri najvišje dnevne temperature gibale od 27 do 32 °C. 

"V torek bo sončno in vroče, zvečer bodo na severozahodu vročinske nevihte. V noči na sredo bodo padavine z nevihtami od zahoda zajele večji del države. V sredo kaže na deloma sončno vreme z možnostjo ploh in neviht, vročina bo popustila. Od srede do nedelje bodo naši kraji pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka, nato se bo predvidoma okrepilo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. Kaže na bolj spremenljivo vreme s sončnimi obdobji ter občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Nekoliko bolj sveže bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 °C," o tem, kakšno vreme lahko pričakujemo do 19. julija, pravijo na Arsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:54 11. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 09:03 11. Julij 2021.

    lepa vremenarka je že večkrat napovedala: "Če ne boste pridni, bo toča !"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.