"Prah jemo z žlico!"

Foto: Žurnal24 Stanovalci Partizanske ceste in Poljske poti so ogorčeni nad ignoranco voznikov,
Bled. Stanovalci Partizanske ceste in Poljske poti zaradi vozniške ignorance živijo v prahu. Ukrepali so redarji. Apel policiji in občini.
Oglej si celoten članek

 Zahtevajo policaje


Podpisi. Stanovalci Partizanske ceste in Poljske poti so podpisali zahtevo za postavitev ležečih policajev na Partizanski cesti, ko jo bodo po koncu gradnje kanalizacije na novo asfaltirali. Pred slabim mesecem so jo poslali policiji in Občini Bled, vendar odgovorov do zdaj niso dobili.

"Življenje je nevzdržno! Povsod na debelo prahu. Na zelenjavi, terasi, v stanovanju, in to kljub zaprtim oknom," je včeraj za Žurnal24 obupana dejala Blejka Brigita Rozman.

Ogorčeni so bili tudi Alenka Potočnik, Polde Kvas ter zakonca Marija Magdalena in Uroš Stare, ki živijo na Poljski poti in Partizanski cesti; ta je zaradi gradnje kanalizacije trenutno razkopana.

Ne moti jih sama gradnja, saj kot so poudarili, razumejo, da dela morajo biti opravljena, živce pa jim parajo vozniki, ki ne spoštujejo popolne zapore prometa in po razkopani makadamski cesti dvigajo prah.

"Pred enim tednom sem šel na občino, vendar nisem nič opravil. Potegnil sem kratko! Veste, zdajšnje stanje ne moti le peščice, temveč vse stanovalce," je pojasnil stanovalec Polde Kvas. Urošu Staretu je brezobzirni voznik celo poškodoval dvoriščna vrata, žena Marija Magdalena pa je dejala, da je povsod toliko prahu, da ga jedo z žlico.

Zaradi prahu brez gostov
"Z znaki je jasno označeno, kje velja popolna zapora prometa, vendar ga je zdaj še več, čeprav smemo voziti le stanovalci, ki živimo na območju zapore, in kmetje," je povedal Stare.

Z znaki je jasno označeno, kje velja popolna zapora prometa, vendar ga je zdaj še več.
Uroš Stare, prebivalec

Zaradi prahu je morala Alenka Potočnik, lastnica apartmaja, odpovedati goste: "Nemogoče je, da bi jih sprejela. V soboto sem govorila z županom (Janezom Fajfarjem, op. p.) in ga prosila, naj med gradnjo cesto polivajo z vodo, a mi je dejal, da tega ne bodo počeli, saj jo bodo v kratkem asfaltirali."

 

Stanovalci pričakujejo, da bo občina poskrbela vsaj za močenje ceste, redarji in policisti pa za pogostejši nadzor nad kršitelji zapore.

Kot je povedal Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva Bled in Bohinj, so redarji voznike že nekajkrat opozarjali, zoper enega pa izdali tudi plačilni nalog. "Izgovorov ni, kajti kljub zapori so urejeni obvozi. Menim pa, da bi moral investitor predvideti tudi močenje makadama," je dodal.

Predrage cisterne z vodo?
Franc Pavlič, svetovalec na Občini Bled, je na vprašanje, ali bodo stanovalcem ustregli, poudaril, da je cesta uradno zaprta. "V petek sem klical na policijo, naj poostrijo nadzor, glede prahu pa se še nismo odločili, ali bomo močili, kajti denarja za to nimamo predvidenega. Jutri (danes, op. p.) se bomo pogovorili z blejskimi gasilci, da bi z vodo močili vsaj dvakrat na dan, vse pa bo odvisno od cene. Poleg tega računam, da bo cesta asfaltirana konec junija," je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.