Praksa daleč od statistike

Foto: Žurnal24 “Težave so pri bankah, ki se v tem času težko odločajo za različne oblike financ
Nepremičnine. Statistični podatki spodbudnejši, investitorji še tarnajo.
Oglej si celoten članek
V zadnjem letu in pol povpraše-vanja po nepremičninah ni, razlog pa je v pisanju medijev.
Janko Jazbinšek, GPG

“Na trgu ne opažamo nobenih sprememb,” pravi Janko Jazbinšek iz skupine GPG, ki je med drugim investitor v sosesko Nokturno na Markovcu. Statistični urad RS je namreč objavil, da so cene novozgrajenih stanovanj v Sloveniji po enem letu ob koncu lanskega leta obmirovale in so na približno enaki ravni kot ob začetku leta 2007. V zadnjem četrtletju lani je bilo tudi prodanih največ novogradenj v vsem letu, v primerjavi z enakim obdobjem leta 2008 pa to pomeni krepko več kot podvojitev.

Trg stagnira
“V zadnjem letu in pol povpraševanja po nepremičninah ni, razlog pa je v pisanju medijev, ki spodbujajo nerealna pričakovanja o znižanju cen,” komentira Jazbinšek. Po njegovih besedah so stroški gradnje v zadnjem letu zrasli in gradbinci bi, če bi zniževali cene, delali z izgubo. Koliko stanovanj so prodali v Nokturnu, sicer ne razkriva.

Težave pri bankah
“Glede padanja in naraščanja cen ostajam pri svojem standardnem komentarju: stanovanja se cenovno razlikujejo zaradi kakovosti gradnje in opreme. V istem obdobju se prodajajo stanovanja po pet ali šest tisoč evrov, kot tudi taka po dva ali tri tisoč evrov za kvadratni meter. Poleg tega je težava pri bankah, ki se v tem času težko odločajo za različne oblike financiranja,” pa meni Uroš Brataševec, ki vodi koprski stanovanjski projekt Zeleni park II.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.