Prašiček, lačen privarčevanih kovancev

Foto: Žurnal24 Včasih vam je zapravljanje prepovedal mož ali žena, zdaj pa vas bo zaradi varčev
Tudi hranilniki za kovance niso več tisto, kar so bili. Na trg prihaja pametni prašiček, ki vas bo silil k varčevanju.
Oglej si celoten članek

Neki japonski proizvajalec igrač bo v prihodnjem tednu na tržišče poslal hranilnik v obliki prašička, ki pa ne bo čisto običajni hranilnik. Če ga namreč lastnik ne bo v določenem časovnem obdobju "nahranil" vsaj s kakim kovancem, se bo prašiček razjezil in raztresel v okolico vso svojo vsebino.

Igrača se bo, če je lastnik ne bo napolnil vsaj s kakim kovancem, samodejno vklopila, se začela premikati in spuščati zvoke. Če ga bo lastnik še naprej ignoriral, bo hranilnik odprl svoj poklopec in raztresel svojo vsebino povsod po prostoru.

"Ta hranilnik bo uporabnika spodbudil k dodatnemu varčevanju," je dejal njegov izumitelj Tkara Tomi in pojasnil, da bo igrača za svoje delovanje potrebovala baterije. Na prodajnih policah na Japonskem jo bo mogoče najti v prihodnjem tednu, stala pa bo približno 20 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.