Prebili so se čez zakon

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pokojninska reforma. V drugem branju ji bodo na izredni seji poslanci namenili slabih šest ur in pol razprave.
Oglej si celoten članek

“Očitati nekomu dvoličnost oziroma drugačno ravnanje danes, kot je to bilo pred dvema letoma ob tako spremenjenih okoliščinah, res ni na mestu” je na pristojnem odboru, ki se je včeraj prebil skozi novo pokojninsko reformo, dejal minister za delo Andrej Vizjak. Opozicija je namreč opozarjala na nasprotno ravnanje sedanjih koalicijskih strank ob padcu Svetlikove reforme. Odbor je zakon potrdil z devetimi glasovi za in nobenim proti. Danes pa se bo začela izredna seja, na kateri bo reforma drugič pred poslanci.

Odbor je med drugim potrdil amandma, s katerim se širi plačilo prispevkov na avtorske pogodbe, amandma, po katerem se bodo lahko po sedanjih pogojih upokojili brezposelni, ki bodo konec leta na zavodu za zaposlovanje, ter prenos pokojnin, ki bremenijo proračun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:29 29. November 2012.

    naš parlament je dokaz, da se dva različna pola ne približujeta. Prepričan sem, da se bo vzdušje ulice čim več …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.