Prebivalci že 40 let poslušajo le obljube

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Zaradi postopkovnih težav se močno zamika izgradnja poljanske obvoznice. Zaradi zadnje odločitve državne revizijske komisije bo škofjeloška občina vložila ustavno pritožbo.
Oglej si celoten članek

Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil je junija ugodila zahtevku družbe Sefo gradbeništvo, da se razveljavi razpisna dokumentacija za oddajo javnega naročila za dokončanje druge in tretje etape škofjeloške obvoznice zaradi določil o referencah in zavarovanju za resnost ponudbe. Direkcija RS za ceste (DRSC), ki je glavni investitor, je tako morala objaviti vnovičen, že tretji razpis. Rok za oddajo ponudb pa je 12. avgust.

Prebivalci jo čakajo že 40 let

Na škofjeloški občini so nad zapleti ogorčeni. "Čas je, da občina ukrepa, saj menim, da to, kar se dogaja, že meji na zaroto ali sabotažo," je poudaril škofjeloški župan Miha Ješe na današnji novinarski konferenci na Spodnjem trgu, kjer prebivalcem kakovost življenja že dolga desetletja uničuje gost promet. Mimo njihovih domov skozi staro mestno jedro namreč teče glavna transportna pot za Poljansko dolino.

Prebivalci že 40 let poslušajo obljube in čakajo obvoznico, a kot pravi ena izmed krajank, zdaj že obupujejo. Živijo v starih hišah, ki nimajo temeljev in so grajene na skalah. Ko mimo njih vozijo težki tovornjaki, se celotne hiše tresejo. Zato so tudi primorani hiše ves čas popravljati. Na te težave so na različne načine že večkrat neuspešno opozarjali.

V zadnjih letih je kazalo, da bodo poljansko obvoznico in posledično razbremenitev mestnega jedra vendarle dočakali, saj je gradnja že tekla. Po finančnih težavah in stečaju Primorja pa so dela na drugi in tretji etapi obstala, medtem ko je prva etapa obvoznice, kjer dela opravlja Gorenjska gradbena družba, že skorajda končana.

Novega izvajalca še ni

Zaradi zapletov pri javnih razpisih DRSC v enem letu še vedno ni uspelo izbrati novega izvajalca del za drugo in tretjo etapo, ki vključuje tudi dokončanje gradnje predora pod Stenom. Kot je pojasnil Ješe, se je na zadnji razpis pritožilo podjetje, ki ima zaprte vse transakcijske račune, ne plačuje davkov in prispevkov ter se na razpis sploh ni prijavilo. Kljub temu mu je državna revizijska komisija v pritožbi ugodila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.