Pred Hrvaško in Italijo napolnite tank

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Diesel boste najdražje plačali v Švici, Italiji in na Švedskem, euro super pa na Nizozemskem, v Italiji in Grčiji. Na Hrvaškem, kamor se poleti odpravi mnogo Slovencev, je diesel cenejši, bencin pa dražji.
Oglej si celoten članek

Avstrijski prometni klub (Verkehrsclubs Österreich - VCÖ) je naredil študijo cen goriva v Evropski uniji in Švici v primerjavi z Avstrijo. V njej ugotavlja, da boste 50 litrski rezervoar dizla najdražje plačali v Švici, Italiji in na Švedskem, euro super 95 pa na Nizozemskem, v Italiji in Grčiji. 

Na avtocestah dražje

Aktualne cene lahko preverite tudi pri AMZS, pri čemer je treba upoštevati, da so cene v večini sosednjih držav, kot so Avstrija, Hrvaška in Italija, na avtocestnih črpalkah višje tudi do 20 odstotkov. 

Kje se ustaviti pred mejo?

Če boste 95-oktanski bencin na poti na Hrvaško kupili pred mejo, v Sloveniji, boste prihranili za kavico. Nujno se na bencinski črpalki ustavite pred potovanjem v Italijo, če pa greste proti severu, v Avstrijo, ali na Madžarsko, je bolje da napolnite rezervoar v njihovi državi.  Foto: Žurnal24 Cene bencina

Pri dieslu je malo drugače, saj boste zanj plačali več na Hrvaškem kot v Sloveniji. Še vedno pa je bolje kot pri nas tankati v Avstiji ali na Madžarskem. 

Najdražji in najcenejši

Bencin dražje kot Slovenci plačujejo Nizozemci, Italijani, Grki, Finci, Danci, Portugalci, ŠVedi, v ŠVici, Nemčiji, Franciji, VB, Belgiji in na Hrvaškem. Ceneje pa boste tankali na Slovaškem, v Estoniji, Avstriji, na Češkem, v Luksemburgu, Litvi, na Madžarskem, na Poljskem, v Bolgariji in Romuniji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Seba, na Žurnalu si ;)

  • 19:56 11. Julij 2017.

    Jaz sem tankal v MK dizel po 0,78 eur za liter. Mi ni blo nič jasno, ko sem dal za …

  • 19:56 11. Julij 2017.

    KJE JE ZDAJ DIESEL CENEJŠI?????????<br /><br />Članek, da te srat pritisne!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.