Pred morjem jih varuje črna gradnja

Foto: Žurnal24 Ker je lastnik Restavracije Pavel postavil zid brez soglasja Občine Piran, v kra
Gradnja. Lastniki restavracije, naveličani poplav, so brez soglasja občine postavili zid.
Oglej si celoten članek

"Pojavljajo se gradbeni elementi brez soglasja lastnikov parcele, Občine Piran, in to je nedopustno," pravi Sašo Saksida, predsednik sveta Krajevne skupnosti Piran, ki je opozoril, da lastniki Restavracije Pavel okoli terase, ki je na javni površini, brez soglasja občine postavljajo zid.

"Od občine smo zahtevali uvedbo postopka, saj želimo preprečiti nadaljnjo samovoljo občanov," dodaja Saksida. Na občini odgovarjajo, da lastnik restavracije res nima soglasja, zato so uvedli postopek in bodo ukrepali.

"Postavili smo premični zidek, saj smo naveličani tega, da moramo ob vsaki visoki vodi in tramontani stražiti. Če zidek koga moti, ga bomo odstranili," razlaga Pavel Lovrečič, lastnik Restavracije Pavel. Do zdaj so imeli železno ograjo ter ob vsakem neurju postavljali lesene deske. Zaradi visoke vode in valov so imeli vsako leto precej škode, samo lani za od 60 do 70 tisoč evrov. "Vsako leto plačujemo takso za uporabo javne površine v višini 15 tisoč evrov, nihče pa nas ne zaščiti pred takšnimi vremenskimi pojavi," dodaja Lovrečič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.