Pred nacionalko peli lonci in kuhalnice

Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO Foto: Saša Despot protest pred RTVSLO
Gibanje #15o je natanko ob 19. uri, ko se je začela osrednja informativna oddaja nacionalke Dnevnik, z močnim hrupom izrazilo nasprotovanje varčevalnim ukrepom, med njimi tudi prekinitvi sklepanja avtorskih pogodb.
Oglej si celoten članek

Kot so že prejšnji teden v izjavi za javnost zapisali v gibanju, so se za protest odločili z namenom, da "solidarno z ustvarjalci medijskih vsebin, ki so podvrženi političnim pritiskom in pritiskom prekerizacije, s hrupom loncev in kuhalnic izrazimo absolutno zavračanje varčevalnih ukrepov".

Kot utemeljujejo v gibanju, je vlada s prepovedjo sklepanja avtorskih pogodb in zaposlovanja v javnem sektorju številne prekerne delavce in delavke odrezala od virov dohodka in jim preprečila opravljanje njihovega poklica v kulturi, na univerzi in v medijih.

Po prepričanju #15o je doktrina varčevanja, kot ga je zastavila vlada, v nasprotju s trendi drugod po svetu, kjer da se "ustvarja nov konsenz o drugačnem pristopu k reševanju krize".

Več preberite v tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:41 8. Maj 2012.

    ali gdo od clanov gibanja 150 dela se kaj drugega ali samo mesa zrak?<br />ukinit placevanje rtv narocnine pa da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.