Vreme: Prihaja dež

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sprememba vremena se obeta konec tedna, ko bo tudi nekaj dežja.
Oglej si celoten članek

"Pred nami je lep dan, podobno bo tudi jutri," je za Radio Slovenija napovedal dežurni prognostik Brane Gregorčič. Če so jutra hladna, bo čez dan povsem drugače. Dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C, je dodal. 

Jutri bo sprva zmerno oblačno, čez dan pa se bo razjasnilo. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, najvišje dnevne od 17 do 22 °C.

"V četrtek in petek bo kakšna stopinja manj, vendar bo, predvsem na Vzhodu še vedno blizu 20 stopinj Celzija. Najbolj prijazna dneva bosta torej danes in jutri, saj bo veter šibak," je še pojasnil Gregorčič. Sprememba se obeta koncem tedna, ko bo tudi nekaj dežja, je še dodal.  

Ni lepa Srednjeročna napoved: prihaja prava pomlad?

Vse do konca tedna bomo bolj ali manj pod vplivom obsežnega ciklonskega območja, ki bo nad Britanskim otočjem in Skandinavijo, verjetno bo manjši ciklon nastal tudi nad severnim Sredozemljem. "Pričakujemo, da bosta Slovenijo prešli dve vremenski fronti, prva s petka na soboto in druga z nedelje na ponedeljek. Od ponedeljka naprej bomo spet pod vplivom območja visokega zračnega tlaka," piše na spletni strani  Agencije za okolje RS (Arso). 

V petek bomo še pod vplivom toplega in vse bolj vlažnega jugozahodnega vetra. Več oblačnosti bo na zahodu in v osrednjem delu države, več jasnine na vzhodu. Predvsem nad hriboviti kraji zahodne Slovenije se bodo pojavljale rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 14 do 20 °C.

Ob koncu tedna se verjetnost za padavine poveča. Nekoliko hladneje bo. Na začetku prihodnjega tedna bo suho, dnevne temperature pa malo nad 10 °C.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.