Srednjeročna napoved: Pred nami najbolj zimski mesec januar

Foto: Profimedia
Zadnji dnevi leta so bolj spomladanski kot zimski. Kaj prinaša januar?
Oglej si celoten članek

Do konca prihodnjega tedna in s tem leta nas bo spemljalo precej toplo vreme, a pred nami je najbolj zimski mesec januar. Pri vremenskem portalu ciklon.si/srednjeročna napoved so pripravili novo prognozo, v kateri ugotavljajo podoben razvoj vremena kot smo ga videli v zadnjih dveh tednih.

"Januarja bo precej verjetno na začetku pretoplo, v drugi oz. zadnji dekadi pa bi lahko imeli tudi kakšen hladnejši val. Ne pričakujemo nič ekstremnega, morda bo enkrat ali dvakrat vendarle sneg pobelil tudi nižine in se ne bo mučilo da pade tistih pet centrimetrov," so pri omenjenem portalu zapisali v sveži srednjeročni napovedi.

Celo blizu 20 stopinj

Za prihodnji teden napovedujejo, da nas bo manjša vremenska motnja prešla v torek, temperature bodo malenkost nižje, dan ali dva ne bodo v notranjosti presegle 10 stopinj Celzija, od četrtka oz. petka naprej pa se bo spet vzpostavil zonalni tok in postopno bo spet topleje, dodajajo.

Zadnji silvestrski dan bo razmeroma oblačen, na zahodu in jugu bo nekaj manjših padavin, temperature pa bodo na vzhodu lahko presegle tudi 15 stopinj Celzija. Na Balkanu bo celo blizu 20.

Napoved po dnevih  

Jutri bo večinoma oblačno, le na severovzhodu bo deloma sončno, na Primorskem in Notranjskem bodo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 14 stopinjami.

V torek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila na okoli 1200 m. Zapihal bo severovzhodni veter, popoldne na Primorskem šibka burja. Najvišje temperature bodo med 6 in 11 stopinjami, na Primorskem do 14.

V sredo bo pretežno oblačno, največ sonca bo na vzhodu, najvišje temperature bodo med 4 in 9, na Primorskem do 13.

V četrtek bo oblačno, največ jasnine bo na severovzhodu. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 6 in 12 stopinjami.

V petek bo oblačno, največ jasnine bo na severovzhodu. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Najvišje temperature bodo med 7 in 13 stopinj Celzija.

Nenavadno Vreme: Konec leta z majskimi temperaturami Vreme Zgodovinski ciklon v ZDA. Na udaru 200 milijonov ljudi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.