Pred nami plohe in nevihte. Tako se bo gibalo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ponoči huda ura na teh območjih Slovenije. Kaj sledi?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci napovedujejo nevihtno gibanje. Na portalu Neurje.si dodajajo, da bo smer neviht s severa proti jugu, gibanje bo počasno, in sicer v pasu od Alp, preko osrednje Slovenije do juga Notranjske. 

Opozarjajo, da so ob nevihtah lokalno možni tudi močnejši nalivi. Kakšna ploha ali nevihta ni izključena tudi drugod v zahodni polovici države in nad severnim Jadranom z okolico. Ozračje se bo do jutra umirilo. 

xxx

Radarska slika padavin

Gibanje padavin spremljajte na tej povezavi na radarski sliki padavin. 

Vreme Radarska slika padavin

Napoved za konec tedna 

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bo jutri sprva ponekod še zmerno oblačno, čez dan pa povečini sončno. Popoldne v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. 

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija, jutranje od 14 do 20 stopinj. 

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

Kaj sledi od 21. do 26. junija

Vremenska slika, pojasnjujejo na Arsu, kaže, da se bo v ponedeljek nad našimi kraji zadrževal zelo topel zrak, nato pa bo od zahoda k nam začel pritekali nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

V ponedeljek bo sončno in vroče, v ponedeljek popoldne se bo možnost vročinskih neviht že nekoliko povečala. Od torka do petka bo vročina nekoliko popustila, predvsem v hribovitih krajih bodo možne krajevne nevihte. V soboto se bo vročina spet stopnjevala. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.