Pred odhodom v tujino obvezen jezikovni preizkus

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Z novim letom bodo morali vsi študenti, ki odhajajo na izmenjavo, prestati tudi jezikovni preizkus.
Oglej si celoten članek

Vsi študenti, ki odhajajo na izmenjavo, po začetku novega leta bodo morali pred odhodom v tujino po novem prestati tudi jezikovni preizkus."Preizkus znanja je obvezen za vse študente, ki odhajajo na izmenjavo po 1.januarja 2015, potrebno pa ga je rešiti pred začetkom izmenjave." 

Foto: Zurnal24/Cempius Erasmus V primeru, da bodo študentje prvi preizkusa znanja jezika opravili slabše, kot je zahtevano v medinstitucionalnem sporazumu, ki ga je sklenila fakulteta s fakulteto v tujini, bomo študenti lahko opravili tudi brezplačni spletni jezikovni tečaj. Ob koncu izmenjave pa bodo študenti ponovno pozvani, da opravijo preizkus, s katerim naj bi preverili napredek v znanju jezika.

Jezikovni preizkus bo obvezen za tiste študente, ki odhajajo na izmenjave, kjer bo glavni jezik na instituciji gostiteljici angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina in nizozemščina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:56 2. December 2014.

    Paradoks. Nemoreš niti na izmenjavo študentov v Bruselj, lahko pa si evropski komisar tudi če nimaš pojma o angleščini. Fakulteta …

  • 15:46 2. December 2014.

    Samo en namen: zaslužek kakšne agencije s koncesijo za preverjanje angleščine!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.