Pred policisti si je sodil sam

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Policisti so pri nadzoru prometa na zahodni ljubljanski obvoznici ustavili voznika osebnega avtomobila. Voznik se je ob začetku postopka ustrelil s pištolo, ki jo je imel v vozilu.
Oglej si celoten članek

V torek dopoldne se je na prvi pogled običajen policijski postopek končal tragično, saj se je 42-letni Toni Loboda iz Ihana, ki so ga ustavili na obvoznici pri izvozu Brdu, ustrelil v glavo. Ko sta policista od njega zahtevala dokumente, je potegnil pištolo in si jo kljub pozivom, naj jo odloži, naperil v glavo ter sprožil.

Takoj je bil mrtev, je včeraj povedal policijski inšpektor Milan Kotnik .

Resna namera umreti
Ustrelitev je za obešenjem drugi najpogostejši način samomora v Sloveniji. Ustrelitev je vse več, kar je povezano z večjo dostopnostjo orožja pri nas, pravi Anka Zavasnik , specialistka klinične psihologije z dolgoletnimi izkušnjami s svetovanjem pri preprečevanju samomorov. Kadar se kdo ustreli, to običajno pomeni, da je imel resno namero umreti.

"Sicer pa smo ljudje bivalentni, kar pomeni, da takrat, ko razmišljamo o samomoru, iščemo kaj, kar bi nas od dejanja odvrnilo, po drugi strani pa lahko kakšen izreden dogodek vse skupaj še pospeši. Seveda pa to ne pomeni, da če tega dogodka ne bi bilo, človek ne bi storil samomora," je pojasnila Zavasnikova.

Delaven in priljubljen
Loboda je bil avtomehanik, po tri mesece na leto je živel in delal v Strunjanu, pravijo Ihanci. Med sosedi je bil priljubljen, pripravljen pomagati. Pred leti je delal za SCT, tudi v Iraku. Težav s policijo ni imel. Da je imel pištolo, pa sosedje niso vedeli.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.