Pred prevzemom naročene ploščice podražili. Katera cena velja?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kupec je pred dnevi naročil keramične ploščice po določeni ceni; to ceno je prodajalec prd njegovim prevzemom zvišal. Kaj v takih primerih pravi zakon?
Oglej si celoten članek

"Pred nekaj dnevi sem v gradbeni trgovini naročil keramične ploščice za kopalnico po ceni 10 evrov za kvadratni meter. Ko sem jih danes želel prevzeti, me je prodajalec obvestil, da se je cena med tem zvišala na 12 evrov. Moram res plačati ploščice po višji ceni?" S tem vprašanjem se je kupec obrnil na Zvezo potrošnikov Slovenije.

Ta na svoji spletni strani odgovarja: Zakon o varstvu potrošnikov določa, da mora podjetje za blago, ki ga ponuja potrošnikom, vidno označiti ceno in jo mora tudi upoštevati. Potrošnik se je odločil za nakup tudi na podlagi označene cene in s prodajalcem sklenil pogodbo pod takšnimi pogoji, zato je dolžan poravnati dogovorjeno ceno. Kasnejša sprememba cene ne sme vplivati na konkretno pogodbo. Ob prevzemu dogovorjenega blaga mora zato prodajalec zaračunati ceno po ceniku na dan sklenitve pogodbe in ne na dan dobave naročenega blaga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:39 26. Januar 2016.

    Vse ploščice pusti tam in jih gre kupit tam, kjer so cenejše.<br />Potem pa naj se trgovec kar jezi, če …

  • 14:27 26. Januar 2016.

    Tudi če naročiš in ne plačaš, velja enako. Trgovec se s ponudbo ali pogodbo zaveže, da bo blago dostavil pod …

  • 11:55 26. Januar 2016.

    če bi samo naroču pa ne plaču je eno..tko je pa plačou

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.