Pred volitvami še proračun

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Maribor. Danes na drugem branju bodo svetniki odločali o 105 milijonih evrov.
Oglej si celoten članek

“Ni prav, da se bo proračun sprejel pred volitvami. Nekaj popravkov sicer je od prvega branja, vendar ne dovolj,” je pred današnjim drugim branjem okoli 105 milijonov težkega proračuna za letos pojasnil Alojz Križman, opozicijski mestni svetnik Mestne občine Maribor (MOM).

Da bi bilo sejo glede proračuna dobro prestaviti na datum po županskih volitvah, so prepričani tudi v Listi za pravičnost in razvoj (LPR).

Zadolževanje za sortirnico

Med nekaj spremembami proračuna je tudi višji znesek zadolževanja javnih podjetij. MOM načrtuje, da bi odobrila okoli šest milijonov evrov zadolževanja za projekte Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor, Pogrebnega podjetja Maribor in Snage. Zadnja naj bi se zadolžila za 4,6 milijona evrov. “Gre za projekt sortirnice. Letos bomo najbrž urejali dokumentacijo, prihodnje leto pa bi zagnali projekt,” je pojasnil Ivan Hajnšek, 
direktor Snage.

Spet protest?

Skupina na Facebooku za danes pred sejo mestnega sveta napoveduje proteste, saj še vedno zahteva razpustitev mestnega sveta. Spomnimo, na prejšnji seji so v avli občine nastali izgredi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:12 28. Februar 2013.

    in kje je kak politik ,ki bi si upal zahtevati razpustitev vseh mariborskih kriminalcev

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.