Predalič odstopil

Foto: Žurnal24 Igor Bavčar je prek podjetja FB Investicije postal četrtinski lastnik Istrabenza
Božo Predalič je odstopil s funkcije člana nadzornega sveta v Istrabenzu.
Oglej si celoten članek

Uprava Istrabenza je na spletni strani Ljubljanske borze objavila odstopno izjavo nekdanjega člana nadzornega sveta Istrabenza Boža Predaliča. Uprava je odstop že sprejela.

Bavčar je predkratim priznal, da je skupaj z osmimi ljudmi lastnik podjetja FB Investicije. To je več kot tričetrtinski lastnik Maksime Holding, Maksima Holding pa ima v lasti četrtino Istrabenza, ki naj bi bila vredna kar 115 milijonov evrov.

Vizjak ne odobrava menedžerskih prevzemov
Andrej Vizjak je že pred časom vse pristojne institucije pozval k delu na konkretnih primerih menedžerskih prevzemov in dejal, da je prepričan, da bosta Agencija za trg vrednostnih papirjev in Urad za varstvo konkurence pod novim vodstvom imela veliko dela z razčiščevanjem nejasnosti v zvezi s primerom Istrabenza in Laškega. Dodal je, da ne odobrava menedžerskih prevzemov podjetij, pri katerih podjetniki špekulirajo in zadolžujejo podjetja, ki jih prevzemajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.