Predavanja na ulicah

Foto: Saša Despot Predavanje na ulicah in v lokalih Foto: Saša Despot Predavanje na ulicah in v lokalih Foto: Saša Despot Predavanje na ulicah in v lokalih Foto: Saša Despot Predavanje na ulicah in v lokalih
Znanje preselili iz predavalnic. Ministrstvo trdi, da vse skupaj sloni na lažni trditvi.
Oglej si celoten članek

Študentje štirih fakultet v Ljubljani in njihov profesorji so danes predavanja preselili na ulice, trge, gostinske lokale, muzeje, knjižnice …  v središču Ljubljane. Z akcijo Pozor, znanje na cesti! opozarjajo na uničujočo visokošolsko politiko vlade.

Iz organizacijskega odbora so sporočili, da so zelo zadovoljni z odzivi: "Obisk predavanj je bilo presenetljivo dober. Srečali smo številne posameznike in posameznice, ki so si danes posebej vzeli čas za obisk naših predavanj".

Neresnične trditve

"Nesmiselna in neutemeljena pobuda, oprta na neresnične trditve," pa so današnjo akcijo študentov komentirali na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. 

"Ta manifestacija se ponovno opira na lažni trditvi, da se vlada zavzema za privatizacijo visokega šolstva in da javno šolstvo meče na cesto. To enostavno ni res: odkar ta vlada obstaja ni bil odprt niti en sam zasebni visokošolski program. Financiranje zasebnih visokih šol je na natanko isti ravni, kot v času prejšnje vlade. Profesorji torej z izmišljenimi trditvami motivirajo študente za protest, za katerega ni nobenega razlog," so prepričani na ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:23 30. Maj 2013.

    jaz bi zasebne šole izbrisal iz evidenc!

  • 18:53 19. December 2012.

    Kako se norčujejo:<br />------------------------------------<br />"Financiranje zasebnih visokih šol je na natanko isti ravni, kot v času prejšnje vlade. "<br />------------------------------------<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.