Preden so ga ujeli, je bil že v Splitu

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
V nedeljo sta iz Italije, ki je zadolžena za varovanje našega zračnega prostora, vzleteli dve lovski letali, ki naj bi prestregla tretje, ki se našim oblastem ni javilo. Letalo je priletelo vse do hrvaškega Splita.
Oglej si celoten članek

Preplah je zagnalo letalo, ki je brez predanega načrta leta vzletelo iz nemškega Eisenacha. Kontrolorjem se letalo po radiju ni javilo, zato sta iz Natove baze v italijanskem Grossetu vzleteli dve lovski letali eurofighter.

Situacija se je razjasnila šele na letališču v hrvaškem Splitu, kjer je pilot lahkega letala cirrus SR22 povedal, da je imel težave z radijem, je še poročala italijanska agencija ANSA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:07 14. November 2011.

    Ob tem dogodku bi pristojil podatek, koliko Slovenija plačuje za varovanje slovenskega neba...<br /><br />NATO morilci!!! Ven iz NATO!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.