Preden udarijo, vas opazujejo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policisti Policijske uprave Sežana v zadnjem mesecu beležijo večje število vlomov v stanovanjske hiše.
Oglej si celoten članek

Vlomilci po navadi odnašajo denar in zlatnino. Policisti so na podlagi konkretnih primerov ugotovili, da storilci vlamljajo predvsem popoldne, in sicer od mraka pa do 20. ure. Storilci kaznivih dejanj objekt praviloma pred tem opazujejo in v temi vstopajo v notranjost. V nekaterih primerih so bili lastniki od doma samo dve uri, objekt pa je bil neosvetljen, so še sporočili s policije.

Policija svetuje ...

 – Večjih vsot gotovine in dragocenosti ne hranite doma.
 – Ne odpirajte vrat neznancem.
 – Zapirajte in zaklepajte vhodna vrata.
 – Pred vhodnimi vrati imejte ustrezno razsvetljavo. Zelo priporočljiva je senzorska luč.
 – Vrata opremite s ključavnico z varovalom ali varnostno verigo in kukalom.
 – Namestite domofon ali videofon.

Če vas oropajo, se ne odzovite preveč pogumno, še posebno če je ropar telesno močnejši, oborožen ali je roparjev več. Takoj po dejanju pokličite policijo. Poskušajte si zapomniti videz roparjev in njihovo govorico. Če so prišli z avtom, poglejte, za kakšen tip avtomobila gre, in si poskušajte zapomniti registrsko številko. Bodite pozorni tudi na smer, v katero so roparji pobegnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.