Predlagajo prisilko za T-2

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Zadnji dan starega leta so na Okrožnem sodišču v Mariboru vložili predlog za prisilno poravnavo telekomunikacijskega operaterja T-2, ki je v večinski lasti cerkvenega Zvon ena holdinga.
Oglej si celoten članek

Telekom čaka na stečaj
T-2, ki se že nekaj let bojuje z večmilijonsko izgubo – samo leta 2009 so ustvarili 24 milijonov minusa –, naj bi, kot pravijo v podjetju, tako sanirali. Družba je ustvarila veliko dolgov. Dodali so, da naj naročniki ne bi čutili posledic. Kljub prisilki je usoda T-2 vprašljiva, saj naj bi mariborsko sodišče danes odločalo o predlogu stečajnega postopka. Vložil ga je Telekom Slovenije.

Šefi pravočasno prodali
Kako bodo upniki v primeru prisilne poravnave poplačani in v kolikšnem času, če bo sprejeta, bo znano v prihodnjih dneh.

Še pravi čas pred predlogom prisilke sta svoje deleže v omenjeni družbi prodala Dušan Zazijal, predsednik uprave Gospodarstva Rast, ki je v večinski lasti Mariborske nadškofije, in Simon Zdolšek, prvi mož Zvon ena holdinga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.