Predlagan Furlan

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Državnotožilski svet je za vodjo specializiranega državnega tožilstva za pregon organiziranega kriminala imenoval Harija Furlana.
Oglej si celoten članek

Seja državnotožilskega sveta sicer še traja, zato uradnih informacij o imenovanju še ni, vendar je o tem, da so predlagali Furlana in ne Blanke Žgajnar, neuradno poročal Radio Slovenija.

Furlan sicer trenutno vodi Nacionalni preiskovalni urad, okrožna državna tožilka Žgajnarjeva pa že začasno vodi specializirani oddelek tožilstva.

Po poročanju radia Žgajnerjeva razmišlja o tem, da bi zoper današnjo odločitev sprožila upravni spor.

Furlana je sicer predlagal tudi odhajajoči pravosodni minister Aleš Zalar, vendar pa državnotožilski svet ni vezan niti na predlog ministra niti predlog generalnega državnega tožilca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:41 6. Februar 2012.

    ta pa ima masla na glavi, njemu je mesto na Dobu;<br />zatiskal si je oči pred očitnim kriminalom;<br />morda bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.