"Predlog nesprejemljiv"

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Obvezno zdravstveno zavarovanje naj bi se povišalo za sto odstotkov. Ministrici za gospodarstvo se zdi predlog nesprejemljiv. Burno so se odzvali tudi kmetje, samostojni podjetniki in upokojenci.
Oglej si celoten članek

V petek smo razkrili, da naj bi se najnižji znesek za obvezno zdravstveno zavarovanje za samostojne podjetnike z najnižjimi prihodki dvignil na 200,12 evra. Kar bi pomenilo, da se bi prispevna stopnja dvignila za dobrih sto odstotkov, in sicer s 6,36 odstotka na 13,45. Omenjeno razliko bi poleg samostojnih podjetnikov občutilo tudi 15 tisoč lastnikov zasebnih podjetij, 11 tisoč kmetov, 35 tisoč brezposelnih na denarni pomoči, 522 tisoč upokojencev in celo 14 vrhunskih športnikov.

Ministrica nasprotuje dodatnemu obremenjevanju
Na sveže delovno gradivo Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se je ostro odzvala tudi ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić, ki ocenjuje, da je njihov predlog nesprejemljiv, saj bi "tak ukrep poslabšal konkurenčnost slovenskega gospodarstva".

Kot je ministrica je že večkrat poudarila, odločno nasprotuje kakršnemukoli dodatnemu obremenjevanju gospodarstva, dokler gospodarska rast v Sloveniji ne bo dosegla vsaj treh odstotkov in dodaja: "Bil bi že skrajni čas, da bi javni sektor končno doumel, da gospodarstvo za nov zagon potrebuje spodbude, ne pa dodatne obremenitve."

Kako so se v petek odzvali tisti, ki bi jih delovno gradivo najbolj prizadelo, pa lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.