Predlog za razrešitev umaknjen

Foto: Žurnal24 Prvi nadzornik Pošte Slovenije ob prihodu na današnjo sejo. (Foto: Barbara Brada
Nenaden preobrat. Razrešitev prvega moža Pošte Slovenije Aleša Hauca umaknjena z dnevnega reda.
Oglej si celoten članek

 

Po koncu seje nadzornega sveta Pošte so v sporočilu za pisali, da
so se seznanil s poslovanjem v prvih enajstih mesecih lanskega leta. V tem obdobju so imeli nekaj manj kot 21 milijoni evrov bruto dobička, kar je za štiri odstotke več kot v enakem obdobju leta 2009 ter za 35 odstotkov več od načrtov. O zamenjavi Hauca pa nič.

Prvi nadzornik Klemen Grošelj je še dopoldne za zurnal24.si dejal, da so "odprte vse možnosti".

 

Kot je poročal Pop TV, pa so točko o razrešitvi Aleša Hauca popoldne umaknili z dnevnega reda. Temu naj bi botrovali številni klici z Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, saj tam razrešitvi nasprotujejo. V agenciji vplivanje po poročanju televizije zanikajo, vendar pa naj bi se v primeru razrešitve Hauca v Pošti Slovenije lahko ponovil scenarij iz Termoelektrarne Šoštanj.

Hauc naj bi vedel za napačno obračunavanje
Vzrok za menjavo Hauca naj bi Grošelj našel v pravnem mnenju, ki naj bi kazalo dovolj utemeljenih sumov za nekatera sporna dejanja, da lahko sedanjega prvega moža pošte, ki je na tem mestu od junija 2005, ovadijo.

Hauc naj bi bil tako po pisanju Dela seznanjen z dejstvom, da je izračun plače temeljil na napačnem modelu in da bo za napačno izračunano plačo odgovoren izključno nadzorni svet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.