Predpogodba podpisana!

Foto: Žurnal24 Po naših informacijah v kabinetu predsednika vlade in na ministrstvu za šolstvo
Univerzijada ni več vprašljiva, čeprav denar še ni bil nakazan v Bruselj.
Oglej si celoten članek

Predsednik Suse Otmar Kugovnik in mariborski župan Franc Kangler sta kot podpredsednika organizacijskega odbora v ponedeljek podpisala predpogodbo o organizaciji zimske univerzijade v Mariboru leta 2013.

"Predpogodba zagotavlja, da bo pristojbina plačana, da bo država plačala tudi organizacijske pravice in da vaša vlada univerzijado podpira. To je zelo dobra novica,"
pojasnjuje generalni direktor Fisu Eric Saintrond.

 

Denar šele aprila

Kdaj bo država nakazala tri milijone za plačilo prijavnine, po besedah Erica Saintronda ni več tako pomembno: "Plačilo je zgolj še vprašanje administracijskih postopkov. Pričakujemo pa ga čimprej oziroma do konca aprila, če pa bo malo pozneje, pa tudi ne bo težav."

Vladno pismo
Ker je Borut Pahor kot predsednik organizacijskega odbora odstopil, umaknil pa se je tudi tretji podpredsednik, minister Igor Lukšič, "organizacijski odbor trenutno predstavlja župan Franc Kangler in Susa", še razlaga Saintrond.

Pri Fisu se ne bojijo zapletov pri ustanavljanju organizacijskega odbora in nadaljnji organizaciji predvsem zaradi pisma vlade, v katerem vlada podpira zimsko univerzijado v Mariboru. "Pismo smo prejeli 19. marca, v njem pa zagotavljajo tudi ustrezna plačila. Podpisal ga je državni sekretar Milan M. Cvikl," še dodaja generalni direktor Fisu.

Kangler v imenu organizacijskega odbora
"Dokler nimamo novega predsednika organizacijskega odbora, vladnih sklepov ne moremo realizirati," je še v ponedeljek razlagal župan Ruš Vili Rezman.

Predsednik Suse Otmar Kugovnik pa dodaja, da novega predsednika v kratkem času ne morejo najti. Glede novega predsednika Fisu nima nobenih zahtev. "Lahko je tudi župan Maribora," še pravi Saintrond. Franc Kangler je bil včeraj službeno odsoten na Irskem.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.