Predrejo pnevmatiko in vas okradejo

Foto: Policija ustavljanje avtocesta Foto: Policija ustavljanje avtocesta Foto: Policija ustavljanje avtocesta Foto: Policija ustavljanje avtocesta Foto: Policija ustavljanje avtocesta
Policija opozarja voznike, da je na počivališčih in bencinskih servisih ob avtocesti treba imeti vozilo ves čas pod nadzorom.
Oglej si celoten članek

Neznana storilca sta se v petek okoli 19.45 na avtocesti pri Radovljici z osebnim avtomobilom tujih registrskih oznak ustavila pri dveh tujcih, ki sta na odstavnem pasu menjala predrto pnevmatiko in jima ponudila pomoč. V pogovoru, ki sta ga storilca izkoristila za tatvino denarja in dokumentov iz vozila, sta tujca pomoč odklonila. Ugotovljeno je bilo še, da sta se oškodovanca pred tatvino zadrževala na bencinskem servisu, kjer njuno vozilo ni bilo pod nadzorom, kar sta storilca izkoristila za pripravo na tatvino.

Policija zato opozarja, da je treba imeti vozilo ves čas pod nadzorom. To še posebej velja na počivališčih ali bencinskih servisih na in v bližini avtocest. Storilci namreč tam najpogosteje storijo tovrstna kazniva dejanja. Oškodovancem pod pnevmatiko vozila postavijo oster predmet ali pa jo preluknjajo. Kasneje se pripeljejo za oškodovanci in jim ponudijo pomoč, medtem pa izvršijo tatvino.

Storilci s pogovori ali nudenjem pomoči zavajajo oškodovance, da bi pritegnili njihovo pozornost, medtem pa sostorilci iz vozila odtujijo vrednejše predmete. Eden od pogostejših načinov, h katerim se zatekajo storilci, je tudi prodajanje blaga sumljive kakovosti in izvora, medtem pa situacijo izkoristijo za tatvino iz vozil.

Policija svetuje, naj vozniki, če se oddaljijo od vozila, tega zaklenejo in zaprejo okna, ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih, pred začetkom vožnje pa naj preverijo stanje pnevmatik in bodo pozorni na morebitne ostre predmete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.