Predrzne tatvine skozi odprta okna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija je v času julijskega vročinskega vala obravnavala prijave Ljubljančanov, ki so jih nepridipravi ukradli med spanjem pri odprtem oknu - tudi sredi belega dne.
Oglej si celoten članek

Ker se nam približuje še en avgustovski vročinski val, ne gre spregledati opozorila, ki so nam ga poslali z ljubljanske policijske uprave. Opozorila pred nepridipravi, ki jim je ta, za mnoge neznostna, poletno-mestna sopara, očitno v pomoč.

Ljubljanska policija je v času julijskega vročinskega vala obravnavala kar nekaj predrznih tatvin nič hudega slutečih, tudi sredi belega dne spečih Ljubljančanov.

"Storilci so izkoristili odprta okna med zračenjem prostorov ter tako vstopili v stanovanja oziroma stanovanjske hiše na območju Ljubljane," nam je sporočila Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana ( Pu Ljubljaana).

Pozorni bodite predvsem stanovalci nižjih nadstropij - tudi podnevi, ko ste doma: "Čas storitve omenjenih kaznivih dejanj je tako podnevi kot tudi ponoči, v večini primerov pa so bili v času storitve (predvsem ponoči) lastniki tudi doma," opozarjajo na PU Ljubljana. 

Na okensko polico postavite predmet - vazo 

Foto: Žurnal24 Zivljenje 27.09.12, okno, odprto, odpiranje, na kip, foto: shutterstock

Ker boste tisti brez klime stanovanja zagotovo spet na veliko zračili, ker drugače pač ne gre, vam policisti svetujejo, da na okenske police postavite kak predmet. Vazo naprimer, ki bo ob plezanju nepridiprava skozi vaše okno, ob padcu povzročila hrup: "Hrup povzroča tudi hoja po nasutem pesku okoli stanovanjske hiše, oviro pa predstavlja tudi bodeče rastlinje, naprimer," za prihodnje vroče dni svetujejo policisti.  

Če ne želite ostati brez  mobitelov, nakita in denarnic - nepridipravi najprej poberejo tisto, kar jim je pri roki - vam policisti priporočajo blokade in zagozde za okna: "tako, da se lahko okna ali vrata odprejo do določene stopnje - naprej pa je potrebna večja sila za vstop," - ter uporabo senzorskih luči. 

Mobitele in denarnice pospravite v predale

Vrednejših predmetov, ključev, mobitelov, denarnic, torbic in nakita ne puščamo kar povsod, saj nepridipravi najprej zagrabijo manjše predmete. Vrednejših in predvsem večjih stvari, v strahu, da vas ne zbudijo, poletno- vročinski nepridipravi razumljivo ne bodo odnašali s seboj.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:09 3. Avgust 2015.

    vaze na okna, ta je kar duhovito policajska...:-)

  • 15:21 3. Avgust 2015.

    Tudi svinec ima podoben učinek, posebej še, če je HP. Pa tudi hitrejši in cenejši je.

  • 14:57 3. Avgust 2015.

    ne rabiš nič lahko je odprto na strežaj, dva pitbulla sta bolj k vsak alarm, pa še lpina ne bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.