Predsednik Pahor na nenapovedanem srečanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Predsednik republike Borut Pahor se je s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović danes nenapovedano sestal na neformalnem delovnem kosilu na gradu Otočec. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da sta se pogovarjala predvsem o izzivih, s katerimi se sooča EU zaradi pritiska migracij.
Oglej si celoten članek

V luči poostrenih ukrepov, ki so jih na meji začele izvajati nekatere države EU, sta se Pahor in Grabar-Kitarovićeva danes zavzela za tesne in prijateljske odnose z vsemi sosedami, še posebej s tistimi na t.i. balkanski migrantski poti.

V tem kontekstu sta se dogovorila za skorajšnje srečanje trilaterale predsednikov Slovenija, Avstrije in Hrvaške, ki ga bo tokrat gostila Hrvaška, so sporočili iz Pahorjevega urada. Lani so se predsedniki srečali v Logarski dolini.

Predsednika sta se pogovarjala tudi o nadaljevanju skupne regionalne pobude proces Brdo Brioni, ki bo letos v Bosni in Hercegovini, predvidoma konec maja. Srečanje bo posvečeno nadaljnji integraciji držav jugovzhodne Evrope v EU in zvezo Nato.

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta se sestala na neformalnem srečanju v okviru dogovorjenega rednega dialoga, ki je namenjen aktualnim bilateralnim in mednarodnim vprašanjem, so še pojasnili v uradu predsednika republike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:11 24. Januar 2016.

    Franke, povej po resnici, če bi ti bil "barbika", ti bi plačal ????

  • 18:32 24. Januar 2016.

    PA JE SPET JEDEL IN PIL NA DRŽAVNE STROŠKE . BANDA

  • 18:24 24. Januar 2016.

    Ebiga, grdega pleškota sigurno nobena ne bo pozvala na kosili

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.