Predsednik vlade Miro Cerar o kadrovanju SMC

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik vlade je pred poslanci zagovarjal odločitve vlade pri imenovanju vodilnih na mesta državnih podjetji. Poslanca NSi Jernej Vrtovec in nepovezani poslanec Bojan Dobovšek sta mu očitala netransparentno kadrovanje.
Oglej si celoten članek

"Kadrovanje v državnih podjetjih ni v pristojnosti vlade. Uveljavili smo načelo, da se politika neposredno ne vmešava v kadrovanje. Nimam problema s tem, kako spim," je uvodoma na državnozborski seji povedal premier Miro Cerar in nadaljeval, da so upravljanje državnih podjetij prepustili sistemu korporativnega upravljanja prek imenovanja nadzornikov Slovenskega državnega holdinga (SDH). Ta uprava pa nato po besedah Cerarja deluje popolnoma neodvisno od vlade.

Poslanec NSi Jernej Vrtovec je pojasnila zavrnil: "Da politika ne kadruje, to so pa pravljice za lahko noč."

Z vprašanji o kadrovanju je nadaljeval tudi nepovezani poslanec Bojan Dobovšek, ki ga je predsednik vlade spraševal tudi o domnevnem "nepotističnem in političnem" kadrovanju v igralniški družbi Hit.

Nadzorniki so med tremi kandidati v začetku meseca za predsednika uprave izbrali Janeza Mlakarja. Kot so navajali novinarji Siol.net, naj bi šlo za kandidata, ki ga podpirajo v SMC. Mlakarju njegovi nasprotniki očitajo tudi neizkušenost na področju igralništva, saj je doslej deloval kot direktor družbe Papir Servis.

Cerar je ob tem navedel, da se vlada ni vmešavala v njegovo imenovanje, poleg tega pa je tudi zavrnil, da je Mlakar osebni prijatelj gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ali njegove prijateljice. "Minister bo pa že vedel, kdo so njegovi prijatelji," je navedel Cerar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 22:27 20. Marec 2017.

    Mene ne zanima kdo kadruje, važna je odgovornost !!!

  • 19:15 20. Marec 2017.

    Leto dni zadostuje da Cerarjevi imenovani vodilni pokradejo vse kar se še da.

  • 18:45 20. Marec 2017.

    Kaj ta ima že tretjo deklico? Prejšnji dve mu kljub denarju, ki ga ima sta pobegnile? No tudi ta tretja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.