Predsednikov lapsus

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Integriteta. Janko Veber: Od poskusa do doslednega spoštovanja zakonodaje.
Oglej si celoten članek

"Zagotovo je za vsakega poslanca zelo pomembno, da poskuša spoštovati zakonodajo," je za STA dejal predsednik državnega zbora (DZ) Janko Veber, ko so ga prosili za odziv na ugotovitve protikorupcijske komisije, da je Mestna občina Slovenj Gradec v času županovanja poslanca Matjaža Zanoškarja (PS) ravnala koruptivno. Kasneje je pojasnil, da je šlo za lapsus in da je iz vsebine celotne izjave razvidno, da se zavzema za dosledno spoštovanje zakonodaje: "Zakonodajo so dolžni spoštovati vsi, tako v DZ kot v lokalni skupnosti."

V Društvu Integriteta – Transparency International Slovenija so ob tem izpostavili, da poslanci morajo spoštovati zakonodajo, ne da jo poskušajo spoštovati. "Od njih se pričakuje, da imajo najvišje standarde integritete, ker predstavljajo volilce," je dodala Simona Habič. Nekdanji predsednik DZ Pavel Gantar pa je poudaril: "Vsak državljan je dolžan spoštovati zakonodajo, za poslanca, ki je nosilec javne funkcije, ki jo je dobil z javnim zaupanjem na volitah, pa veljajo še ostrejša pravila."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:48 24. Januar 2014.

    Ebiga, bili so pač takšni časi!!!!

  • 10:24 24. Januar 2014.

    85 <br />Tovariša Tita so vozili naokoli v razkošnih limuzinah, ki so bile največkrat črne barve; ko smo kot pionirčki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.