'Predvolilne ankete kot zarota proti SDS'

Foto: Žurnal24 231208_tacol_jansa3
Predsednik SDS Janez Janša ne verjame anketam, ki kažejo na zmago njegove stranke na evropskih volitvah, češ da so prikrojene, da bi uspavale volivce SDS.
Oglej si celoten članek

"Iz zanesljivih virov vemo, da so bile zadnje javnomnenjske napovedi pred volitvami močno prikrojene, vse z namenom, da se kot na parlamentarnih volitvah pasivizira naše volilno telo," je na srečanju s kandidatkami SDS za evropske volitve na Škofljici dejal predsednik SDS Janez Janša. Po njegovih besedah je bila "namerno zgrešena" večina volilnih napovedi, ki so bile objavljene pretekli teden, ko jih je bilo po zakonu še dovoljeno objavljati. Ankete, ki jih je naročila SDS, namreč po njegovem kažejo drugače. "Dejansko ne vodimo za veliko pred konkurenco, z SD pa smo precej izenačeni," je dejal.

Želijo uspavati naše volivce
Objavljene napovedi so po besedah predsednika SDS enake raziskavam pred zadnjimi državnozborskimi volitvami, "tako pa so objavljene iz dveh razlogov. Prvič zato, da pasivizirajo naše bolj ali manj zveste volivce, ki tako mislijo, da ni treba na volitve. Drugič pa zato, ker se je to do zdaj enkrat že obneslo, zaradi česar naši nasprotniki računajo, da se bo tudi tokrat," je dejal Janša, navzoče pa pozval, naj anketam ne nasedajo.

Janša sicer meni, da lahko SDS kljub temu še vedno zmaga z razliko, kot so ji jo napovedovale ankete, vendar le, če bodo njeni člani in privrženci odšli na volitve in če se bodo povsem vključili vsi njeni občinski in mestni odbori.

Prepričan je tudi, da ima stranka za letošnje evropske volitve zelo kakovostno listo. "Volivci in volivke doslej še na nobeni listi niso imeli tako kakovostne ponudbe, kot jo imajo na tokratni listi SDS, posebej ko gre za ženski del liste," je dejal in dodal, da slovenska javnost to že spoznava.

Srečanja s kandidatkami SDS za evropske volitve, ki ga je na Škofljici pripravil ženski odbor SDS, sta se sicer udeležili tudi dve kandidatki za evroposlanki – Romana Jordan Cizelj in Zofija Mazej Kukovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.