Pregledali tudi stanovanje

Foto: Žurnal24 Na pločniku ob vhodu na Baričevičevo dvorišče naj bi takoj po smrti številni opa
Bulmastifi. Sodišče naj bi dovolilo pregled klicev s kraja Baričevičeve smrti.
Oglej si celoten članek

Smrt. Neuradno je ljubljanska preiskovalna sodnica menda odredila, naj se preveri, koga vse je 2. februarja lani eden od policistov, ki naj bi na prizorišče tragične smrti Saše Baričeviča na Oražnovi ulici v Ljubljani ločeno prihajali, obvestil o svojem prihodu na dvorišče pokojnega.

Od kod pa ta kri?
Sledi. "Na kupu snega zunaj ograjenega Baričevičevega dvorišča, skratka na pločniku ob cesti, so s posnetkov dogajanja po tragediji prav tako vidne sledi krvi. Okrvavljeni je ležal za ograjo, njegovo truplo pa so z dvorišča odnesli v krsti mimo tega kupa snega," opozarja več neuradnih virov.

Bili tudi v hiši
Po zavrnitvi prvega predloga za pregled telefonskih pogovorov prejšnji petek naj bi sodišče tako ugodilo tožilcem za pregon organiziranega kriminala, ki naj bi preiskovali sume zlorab policijskih položajev pri zaščiti sledi in dokazov, ključnih za preiskavo okoliščin Baričevičeve smrti. Tožilci naj bi preiskovali predvsem, ali je kateri od prvih policistov ob vstopu v Baričevičevo dnevno sobo opazil sledi krvi in nanje postal pozoren glede na to, da naj bi bili policisti obveščeni, da psi okrvavljenega lastnika napadajo zunaj, na dvorišču pred garažo. In ali so o teh sledeh po telefonu opozorili katerega od nadrejenih. "Policisti so začeli ukrepe preprečitve nadaljnjih napadov psov, zaščite in dajanja prve pomoči poškodovanemu. Zaradi zagotovitve varnosti ogleda oziroma iskanja preostalih dveh psov so pred ogledom pregledali še stopnišče in stanovanje v prvem nadstropju," pojasnjujejo na policiji.

O tem, kdo je prvi prispel k Baričeviču in vstopil v hišo, ali ga je tja napotil dežurni policist na operativno-komunikacijskem centru, ki je prejel klic na pomoč sosedov, in koga je o vstopu v hišo obvestil, pa odgovarjajo, da naj bi tja hkrati (ob 16.42) prispelo pet policistov v dveh ločenih patruljah. "Na mesto konkretnega dogodka, na dvorišče, so jih napotili občani," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.