Preiskava na Hrvaškem zaradi Tadića

Foto: Žurnal24 Tadić, Kosorjeva in Pahor (Foto: Nik Rovan)
Hrvaško ministrstvo za evropske zadeve je sprožilo preiskavo, kdo je v javnost posredoval informacije o tem, da naj bi bil srbski predsednik Tadić neke vrste posrednik med Slovenijo in Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Novi list objavil informacijo, da sta ZDA in Velika Britanija predlagali, da bi lahko srbski predsednik Boris Tadić s svojo avtoriteto pozitivno vplival na slovenski referendum o arbitraži, je hrvaško ministrstvo za evropske zadeve sprožilo preiskavo, kdo je v javnost spravil to informacijo.

Ta je del internega dokumenta omenjenega ministrstva in ni bila namenjena javnosti. Dokument je bil namenjen le kabinetu hrvaškega predsednika Iva Josipovića, premierki Jadranki Kosor in diplomatski službi, opozarjajo na hrvaškem ministrstvu.

Ideja o Tadiću je bila omenjena na neformalnem pogovoru na diplomatskem kosilu z britanskim veleposlanikom na Hrvaškem. Kdo je o tem obvestil Novi list, bo pokazala preiskava.

Premier Borut Pahor je sicer včeraj idejo o Tadiću komentiral z besedami: "Referendum je ustavna pravica, ki jo imajo Slovenci, da po svoji vesti odločijo. Ne vidim razloga, da bi kdorkoli posredoval v naše domače zadeve. Ne potrebujemo nobenega pokrovitelja od zunaj.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.